Απολογισμός Συνεδρίου “Ημέρες Κλινικής Ιολογίας 2019”

Απολογισμός Συνεδρίου “Ημέρες Κλινικής Ιολογίας 2019”

Ημέρες κλινικής Ιολογίας 2019

ΗΜΕΡΕΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΙΟΛΟΓΙΑΣ 2019:
από το Εργαστήριο στην Κλινική Πράξη και τη Δημόσια Υγεία
Αθήνα, 4-6 Οκτωβρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Συνέδριο «ΗΜΕΡΕΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΙΟΛΟΓΙΑΣ 2019: από το Εργαστήριο στην Κλινική Πράξη και τη Δημόσια Υγεία», στην Αθήνα, 4-6 Οκτωβρίου 2019. Το Συνέδριο διοργανώθηκε με την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ιολογίας ενώ η διοργάνωση έλαβε την υποστήριξη και άλλων θεσμικών και επιστημονικών φορέων όπως του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, της Ελληνικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ενιαίας Υγείας και του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το Συνέδριο κάλυψε ένα πολύ μεγάλο εύρος επιστημονικών θεμάτων ακολουθώντας τις σύγχρονες εξελίξεις και τις τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της Κλινικής Ιολογίας. Κλινικοί Ιολόγοι και Μικροβιολόγοι, ιατροί διαφόρων κλινικών ειδικοτήτων, Λοιμωξιολόγοι, Επιδημιολόγοι και Επιστήμονες της Δημόσιας Υγείας αντάλλαξαν ιδέες, μοιράστηκαν γνώσεις και εμπειρίες και συζήτησαν γύρω από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στους τομείς που αφορούν στην έγκαιρη διάγνωση των ιογενών λοιμώξεων του ανθρώπου καθώς και την ανάπτυξη και εξέλιξη συστημάτων πρόληψης και διασποράς ιών που προσβάλουν τον άνθρωπο.

Το φετινό Συνέδριο είχε διεθνή συμμετοχή καθώς συμμετείχαν διακεκριμένοι προσκεκλημένοι ομιλητές, οι οποίοι παρουσίασαν τις πρόσφατες και τρέχουσες εξελίξεις, θίγοντας αξιοσημείωτα θέματα και προβάλλοντας ιδέες για το μέλλον. Συγκεκριμένα συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της European Society for Clinical Virology Prof. Fausto Baldanti (Ιταλία), ο Editor-in-Chief του περιοδικού Journal of Clinical Virology Prof. Hubert Niesters (Ολλανδία), ο Καθηγητής Γιώργος Παυλάκης (ΗΠΑ), ο Ερευνητής Νίκος Κυρπίδης (ΗΠΑ) και η Επίκουρη Καθηγήτρια Αγγελική Μελίδου (ECDC, Σουηδία).

Το επιστημονικό Πρόγραμμα περιείχε επιλεγμένες ειδικές συνεδρίες, με κεντρικές εισηγήσεις, στρογγυλές τράπεζες, προφορικές ανακοινώσεις και αναρτημένες ανακοινώσεις πρωτότυπων ερευνητικών αποτελεσμάτων, σε θεματικές ενότητες ειδικού ενδιαφέροντος ενώ κατά τη διάρκεια Δορυφικών Διαλέξεων και Συμποσίων, παρουσιάστηκαν οι νεότερες διαγνωστικές μέθοδοι ιογενών λοιμώξεων.

Γιώργος Σουρβίνος, Καθηγητής
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου