Ημέρες κλινικής Ιολογίας 2019

Ημέρες κλινικής Ιολογίας 2019

Ημέρες κλινικής Ιολογίας 2019 Αγαπητές/οί Συνάδελφοι,

Η χρονιά που πέρασε αποτελεί πραγματικό ορόσημο για την Κλινική Ιολογία στη χώρα μας: αφενός, το φιλόδοξο και ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ξεκίνημα, με τη διοργάνωση των πρώτων «Ημερών Κλινικής Ιολογίας 2018» και–κυρίως– η πολύ μεγάλη επιτυχία του 21ου Ετησίου Συνεδρίου της European Society for Clinical Virology (ESCV) που διεξήχθη στην Αθήνα (23-26 Σεπτεμβρίου 2018), έφεραν στο προσκήνιο της επιστημονικής κοινότητας την Κλινική Ιολογία και ανέδειξαν τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Με αυτά τα δεδομένα, η συνέχιση της ανοδικής πορείας του κλάδου και για το 2019 αποτελεί όχι απλά επιτακτική ανάγκη, αλλά πραγματική επιστημονική απαίτηση. Προς την κατεύθυνση αυτή, η Ελληνική Εταιρεία Ιολογίας πραγματοποιεί εφέτος τις «Ημέρες Κλινικής Ιολογίας 2019: από το Εργαστήριο στην Κλινική Πράξη και τη Δημόσια Υγεία», 4-6 Οκτωβρίου, στην Αθήνα (ξενοδοχείο Crowne Plaza), με την επιστημονική στήριξη και συνδρομή πολλών θεσμικών κι επιστημονικών φορέων, όπως είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Ελληνική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας και η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ενιαίας Υγείας.

Προσηλωμένοι στον στόχο που θέσαμε εξ’ αρχής για συνεχή αναβάθμιση του Συνεδρίου, οι Ημέρες Κλινικής Ιολογίας 2019, παρουσιάζουν δύο σημαντικές καινοτομίες: αφενός, εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή κορυφαίων συναδέλφων του εξωτερικού, καθιερώνοντας το διεθνή χαρακτήρα και εμβέλεια της εκδήλωσης και, αφετέρου, ολόκληρο το επιστημονικό πρόγραμμα βασίζεται στη συνέργεια και αλληλεπίδραση των εργαστηριακών με τους κλινικούς ιατρούς και τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, και ανεξάρτητα από τη φύση ή το θέμα κάθε Συνεδρίου, η ειδοποιός διαφορά σε ότι αφορά την επιτυχία του, βρίσκεται στην ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων. Αντίστοιχα, οι «Ημέρες Κλινικές Ιολογίας 2019» πιστεύουμε ότι θα αποτελέσουν ένα πεδίο γόνιμης και δημιουργικής ανταλλαγής απόψεων που θα το αγκαλιάσουν όλες και όλοι οι ασχολούμενοι με την Κλινική Ιολογία και τις επιπτώσεις της στην καθ’ ημέρα Κλινική Πράξη και τη Δημόσια Υγεία. Ευελπιστούμε, τέλος, ότι όσο το Συνέδριό μας θα εξελίσσεται, θα εδραιώνει περαιτέρω την επικοινωνία, την ανανέωση των δεσμών μεταξύ μας και την ανάπτυξη διεπιστημονικών συνεργασιών.

Με φιλικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Άννα Παπά-Κονιδάρη
Καθηγήτρια Μικροβιολογίας
Δ/ντρια Α’ και Β΄ Εργαστηρίων Μικροβιολογίας
Ιατρικό Τμήμα
Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/κης
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ιολογίας

Γεώργιος Σουρβίνος
Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας
Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης
Διευθυντής Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας
Παν/κού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου
Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Εταιρείας Ιολογίας


Categories: Συνέδρια